Bildet viser et portrett av en mann som heter Hallvard

Ser lyst på tiden etter koronaen

Det går i doble skift hos Stantek AS for tiden. Etterspørselen etter kortreiste plateprodukter har nemlig vokst kraftig i tiden etter koronautbruddet. Daglig leder Hallvard Sletmoen ser lyst på tiden etter koronaen.

– Vi hadde noen utfordringer i startet av pandemien. Det var blant annet noen av de store kundene våre som forsvant. Men i fjor sommer og høst begynte det å ta seg opp igjen, med en kraftig økning i etterspørselen. Denne utviklingen har fortsatt inn i 2022, sier daglig leder Hallvard Sletmoen hos Stantek AS.

Koronaen har satt sine spor

Koronapandemien har bydd på sine problemer, også for leverandøren av stanse- og tynnplateprodukter på SIVA i Kongsvinger. Halvard Sletmoen ser fram til en tilværelse uten munnbind og antibac.

– Koronaen har satt sine spor i bransjen, det er ingen tvil om det. Ikke minst når det gjelder tilgang på råmaterialer. En av de store stålleverandørene har gått konkurs, og mange av de store verkene har bygget ned kapasiteten under pandemien. Det kommer for eksempel ingenting av råmaterialer fra Østen for tiden, og det er flere land her i Europa som er veldig tilbakeholdne med å selge stål og andre metaller ut av landet. Det er mange tomme lagre og en ustabil markedssituasjon i fjor sommer. Vi måtte stå på for å få tak i det vi trengte til vår egen produksjon, sier Sletmoen, som forteller at Stantek AS ellers har sluppet relativt velberget gjennom pandemien.

Enda bedre rustet

Hallvard Sletmoen tror ikke det bare er koronaen som er skyld i at maskinene i fabrikken hans går for fullt for tiden.

– Det er flere ting som virker inn. Det er ingen tvil om at mange har sett seg lei på leveranser fra Østen som er blitt flere måneder forsinket eller som ikke kommer i det hele tatt. Men vi kunne begynne å ane en trend også før koronaen kom. Det har vært mye fokus på karbonavtrykk og kortreiste produkter i vår bransje også de siste årene, så vi følte at tingene var i ferd med å snu allerede før koronaen kom. Men det er liten tvil om at pandemien har bidratt til å fremskynde utviklingen, og at den i så måte har hatt en positiv effekt for oss, sier Sletmoen, som forventer at den kraftige veksten vil fortsette i tiden som kommer.

– Vi har allerede fått en del nye kunder, ikke minst innen offshore og maritim sektor. Det satses stort på elektrifisering av offshoreindustrien, og vi har levert flere store stålskap til slike kritiske installasjoner. Nå gleder vi oss til å kunne møte nye og gamle kunder igjen. Vi er blitt gode på digitale møter, men det blir liksom ikke det samme. Det er mye hyggeligere å kunne møtes ansikt til ansikt, sier Stanteksjefen, som også er full av lovord om sine egne ansatte.

– De har virkelig stått opp gjennom hele pandemien. De har bidratt til å finne nye løsninger, og kastet seg rundt når det har vært behov for det. Vi har vært gjennom et stort digitaliseringsprogram mitt i pandemien, og ikke minst takket være velvilje og positivitet fra våre ansatte, har denne prosessen gått så å si knirkefritt. Nå står vi enda bedre rustet til å møte tiden etter pandemien.