Bildet viser en gruppe mennesker foran storABB-logo

Enda flere leveranser til ABB Electrification Norway AS

Stantek AS har vært storleverandør av tynnplatekomponenter til ABB Electrification Norway AS i mange år. Etter at Kongsvingerbedriften tidligere i år vant et internasjonalt anbud om ytterligere leveranser til industrigiganten, går det nå daglig transporter med ulike produkter fra stanseverkstedet på Siva til ABB sin fabrikk i Skien.

-Avtalene med ABB Electrification Norway AS er svært viktige for oss. Vi produserer løpende rundt 100 ulike produkter for dem. Det utgjør omtrent to årsverk og åtte millioner kroner for oss, forteller daglig leder Hallvard Sletmoen hos Stantek AS.

Gjort en god jobb i mange år

Også strategisk innkjøper Erik Poulsen hos ABB Electrification Norway AS er svært fornøyd med avtalen.

-Stantek har gjort en god jobb for oss i mange år, sier han, og forteller at den nye kontrakten omhandler tynnplatekomponenter til mellomspenningsanlegg, som ABB eksporterer til hele verden.

-Vi vet fra før at Stantek leverer god kvalitet, og når de i tillegg viser at de er konkurransedyktige på pris, var de det beste valget også denne gang, sier Poulsen.

Tradisjonelle tynnplateprodukter

Nylig var en delegasjon fra Stantek AS på besøk hos ABB Electrification Norway AS i Skien for å se hvordan komponentene de tilvirker blir benyttet.

-Det er snakk om tradisjonelle tynnplateprodukter, som passer veldig bra i produksjonsanlegget vårt. Det er mange varianter som skal leveres til riktig tid med korte frister, så vi må være på hele tiden. Det er ingen rom for feil i denne bransjen, sier markeds- og kundeansvarlig Sveneric Skoglund hos Stantek.