Bildet viser sveneric skoglund som jobber hos stantek

-Et svært spennende prosjekt

I disse dager legger fagfolkene hos Stantek AS siste hånd på en pilotleveranse som Sveneric Skoglund omtaler som en av de mest spennende de siste årene. De store aluminiumsrammene er fundamentet i den nyutviklede sykkelparkeringsløsningen til norske Bikeloop AS.

-Vi har stor tro på dette produktet og denne produsenten. Vi er ganske sikre på at Bikeloop AS treffer markedet midt på med sine sykkeloppbevaringsløsninger. Disse produktene er som skapt for den grønne omstillingen, mener Skoglund.

En intelligent sykkelparkeringsløsning

Bikeloop AS er et relativt nystartet norsk selskap som har spesialisert seg på å levere «trygge parkeringsmuligheter for syklister ved å presentere en intelligent sykkelparkeringsløsning som er perfekt for urbane områder».

– Ideen kom fra havnepromenaden i Oslo, der kommunen hadde satt opp 14 oransje containere for å markere veien på den en kilometer lange gangstrekningen langs sjøkanten. Oppfinneren Ketil Mørk Tveten fikk ideen om å gjøre disse tomme og ikke-funksjonelle containerne enda smartere ved å gjøre dem om til sykkelparkeringsmaskiner, forteller Hedda Heyerdahl, som er en av grunnleggerne av Bikeloop AS.

-Vi har nå fått på plass en avtale med den første distributøren her i Norge, og vi arbeider med en til. Også i Sverige og Danmark nærmer det seg distributøravtaler. Vi satser på hele EU-markedet, og planlegger å installere tusenvis av Bikelooper over hele Europa, sier Heyerdahl.

Et bymøbel

Både Sveneric Skoglund og Hedda Heyerdahl forteller om en tett og fruktbar prosess, som har foregått over et års tid.

-Vi er et oppstartselskap som trengte en samarbeidspartner å ha en god dialog med. Noen som kunne bidra til et produksjonsvennlig produkt, sier Bikeloop-gründeren, som fullroser folkene hos Stantek AS.

-For det første er de positive og likandes mennesker. For det andre er de dyktige og dynamiske fagfolk, som ikke er redde for å snu seg rundt og se etter nye og bedre løsninger. Samarbeidet med Sveneric og kollegene hans har vært en veldig fruktbar prosess der vi har bidratt til å gjøre hverandre gode.

Det er flere ulike modeller som nå skal presenteres for det norske og internasjonale markedet. Som industridesigner er Hedda Heyerdahl opptatt av at løsningene ikke bare skal være funksjonelle og brukervennlige, de skal også ta seg godt ut i miljøene de skal plasseres i. -Vi har laget et bymøbel. Eller flere ulike typer bymøbler, rettere sagt. Nå er vi klare for å selge!