Bildet viser et sammensveiste skap etter lakkering

Fjord Maritime benytter skap fra Stantek

Fjord Maritime AS er en av de nye norske virksomhetene som vil å gjøre havbruksnæringen grønne. Bedriften er spesialister på elektrifisering og digitalisering av denne næringen og står blant annet bak den internasjonale suksessen Fjord Hybrid, som er et helautomatisk drifts- og optimaliseringssystem som stabiliserer kraftproduksjon samt reduserer klimagassutslipp og drivstofforbruk på fôrflåter. Kabinettene er det Stantek AS som leverer.

-Gjennom kundedrevet innovasjon har vi skapt en hybridløsning som reduserer klimautslipp hver eneste dag på oppdrettsanlegg langs Norges kyst. Dette er noe vi er ydmyke og stolte over, sier support manager Inga Helene Vatshelle Bovim hos Fjord Maritime AS.

Markedsledende i Norge

Fjord Maritime AS ble etablert i 2016 og lansert nyvinningen Fjord Hybrid i desember 2018. Produktet skal kunne redusere gangtiden til dieselgeneratorer med inntil 90 prosent, og allerede i august 2020 passerte bedriften 50 leveranser langs den norske kysten. Siden den gang har over 120 systemer blitt installert i Norge, Storbritannia og Canada.

Fjord Maritime er markedsledende på denne typen hybrid-systemer, og fortsetter å vokse.

-Det å kunne tilby en løsning for energioptimalisering som bidrar til store kutt i CO2-utslipp er noe vi er svært stolte av, sier Vatshelle Bovim.  

Godt fornøyd med Stantek

Den første tiden benyttet Fjord Maritime et nederlandsk selskap til å produsere kabinettene til Fjord Hybrid, men for et par år siden begynte bedriften å se seg om etter en mer lokal samarbeidspartner.

-Vi ønsket å flytte skapproduksjonen hjem til Norge. Vi mente at det var mange fordeler med å finne en produsent som ligger nærmere, sier Vatshelle Bovim, som forteller at Fjord Maritime sendte forespørsel til flere kjente produsenter.

Til slutt falt valget på Stantek, og i april 2021 kunne Kongsvinger-bedriften starte arbeidet med å tilpasse kabinettene.

-Stantek leverer de kabinettene vi bestiller, og vi er godt fornøyde med arbeidet deres, sier support manager Vatshelle Bovim.