bildet viser mann med tommel opp

Stort digitaliseringsprosjekt nærmer seg slutten

Stantek AS er nå i sluttfasen med et stort digitaliseringsprosjekt som skal gjøre bedriften enda mer fremtidsrettet og konkurransedyktig. Nye maskiner og programvare er for lengst på plass, og systemer og rutiner er så godt som ferdig innkjørt.

– Vi er i innspurten nå. Vi er ganske nysgjerrige på tilleggsfunksjonene, og leker oss litt med løsninger som vi ikke hadde muligheter for tidligerfe, og ser om vi kan få enda mer ut av dette heldigitale opplegget. Dette systemet er så fremtidsrettet og avansert, at vi sikkert kommer til å finne nye bruksområder i mange år. Vi benytter ikke alle funksjonene enda, men alle kritiske funksjoner er på plass, forteller daglig leder Hallvard Slettmoen og marked- og kundeansvarlig Sveneric Skoglund hos Stantek AS.

Kjent som en moderne produsent

Stantek AS har vært i forkant av utviklingen i mer enn 75 år. Bedriften, som ble etablert som et rent stanseverksted i 1945, er i dag kjent som en kompetent og moderne produsent av stanse- og tynnplateprodukter.

– Vi har i mange år gjort viktige og kritiske investeringer i produksjonen som har rustet oss for en digital fremtid. Vi har anskaffet en nyere automatisk stansemaskinpark, sveiserobot, kantknekkerobot og en collaboratingrobot for mindre platearbeider. Vi har også det siste av tegneprogrammer, og vi benytter CAD for simulering og og visualisering. Men inntil nå har vi manglet systemet som binder alle disse elementene sammen og den overordnede strukturen for å ta ut prosessene digitalt, forteller Slettmoen.

Enda større konkurransekraft

Slettmoen og Skoglund er vant til å arbeide med millimeterpresisjon, og overlot ingenting til tilfeldighetene da styret i fjor sommer bestemte å gå til anskaffelse av dette etterlengtede digitale systemet. De fikk bistand fra kunnskapsparken Klosser for å finne den mest hensiktsmessige løsningen, og allerede i oktober ble det tegnet kontrakt med svenske Monitor ERP System AB.

– Dette er en avansert løsning som lar oss binde sammen produksjon, konstruksjon, salg og administrasjon mye mer effektivt. Informasjons- og produksjonsflyten er mye bedre, risikoen for feil er redusert til et minimum, og vi har vi mye bedre kontroll på alle prosessene. Denne nye løsningen gjør oss enda mer effektive, den reduserer risikoen for reklamasjoner og svinn i produksjonen, og den gir oss enda større konkurransekraft i et krevende marked, mener Slettmoen og Skoglund.

– For ikke å snakke om alt papiret vi ikke trenger lenger.

Sparer både tid og hodebry

Den nye Monitor-løsningen ble tatt i bruk i begynnelsen av februar, og innkjøringen har gått så smertefritt at Stantek AS har klart å opprettholde 100 prosent produksjon hele tiden. Men det har vært lange dager for flere av nøkkelpersonene. For selv om systemet er mer eller mindre helautomatisk, og det meste av dataene også ble lagt inn automatisk i det nye systemet, måtte det til en god del manuelle endringer og tilpasninger.

– 2.500 artikler, i tillegg til leverandører, kundekartotek og alt det andre.  Det går med noen kveldstimer til det. På den annen side trenger vi ikke lenger å holde oversikt over alle permsystemene våre. Det sparer oss for massevis av tid og hodebry.